Woda zdrowia - Woda życia

Kangen, czyli powrót do natury.

Chciałbym otrzymywać centa za każdym razem, gdy słyszę: ”woda to woda'' – powiedział Robert G. Wright, dyrektor Amerykańskiego Instytutu Antynowotworowego.

Twoje zdrowie zależy od wody, jaką pijesz na co dzień. Ciało noworodka zawiera jej ponad 80 % wody, a osoby po 70 roku życia niewiele ponad 60%.

To fundament naszego życia i podstawa wszystkich płynów w organizmie. Okazuje się niezbędna w transporcie pokarmu oraz jego wchłanianiu, a także przy wydalaniu produktów przemiany materii. Reguluje temperaturę ciała, odpowiada za funkcjonowanie stawów i nawilża tkanki. Każdy system w naszym ciele, każda komórka, potrzebuje dużej ilości wody i to o odpowiedniej strukturze. Jej brak w wystarczającej ilości i jakości ma wpływ na nasz system odpornościowy, powodując wiele problemów zdrowotnych.

Ból głowy jest często pierwszym sygnałem niedoboru wody w organizmie, a uczucie pragnienia oznacza, że brakuje nam jej już ok. litra.

Niewłaściwy sposób odżywiania, używki, stres, zanieczyszczenie środowiska, brak ruchu lub jego nadmiar i smog elektromagnetyczny powodują zakwaszenie organizmu oraz są przyczyną nadmiaru wolnych rodników. Zdrowe komórki mają odczyn alkaliczny. Istnieją dowody naukowe na to, że w przypadku prawie wszystkich schorzeń przewlekłych w organizmie stwierdza się nadmiar kwasów. Każda choroba, poczynając od przeziębienia a kończąc na nowotworze, rozpoczyna się po przekroczeniu limitu zatrucia, powyżej którego organizm nie może sobie poradzić z usuwaniem  kwaśnych pozostałości i traci możliwości przeciwdziałania wolnym rodnikom. Ich nadmiar przyczynia się do powstania większości chorób przewlekłych.

Niestety źródłem wolnych rodników może być również woda. Wiele osób pozostaje w przekonaniu, że pije dobrą kupując ją w butelkach, instalując systemy uzdatniania tej płynącej z kranu. Tymczasem każda z nich może być źródłem wolnych rodników, a pozbawiona ich jest jedynie źródlana, jednak tylko w momencie pobierania bezpośrednio ze źródła.

Rozwiązanie tego problemu jest możliwe. Obecnie możemy w bardzo dużym stopniu poprawić swoje zdrowie, pijąc regularnie wodę alkaliczną zwaną Kangen, co po japońsku oznacza powrót do natury. Otrzymujemy ją z wody kranowej po przepuszczeniu przez jonizator SD501 japońskiej firmy Enagic, dzięki czemu zyskuje ona trzy wyróżniające ją cechy:

  • Mikroklastry składające się 5-6 cząsteczek wody – powoduje większą penetrację i 6-krotnie zwiększone wchłanianie (zatem jest strukturalna i organizm nie musi jej przetwarzać).
  • Zasadowość od 8,5 do 9,5 – zapewnia neutralizację kwaśnych zanieczyszczeń stałych do usuwanych przez nerki. (Organizm nie jest bowiem zdolny do wytwarzania zasad – może je uzyskać tylko z pożywienia i płynów.)
  • Właściwości antyoxydacyjne – woda Kangen to bardzo silny antyoksydant, bezpośrednio po przygotowaniu posiada potencjał ORP ok. minus 400 mV.

Regularne jej picie powoduje opóźnienie starzenia się, odbudowę funkcji ciała  i odmładzanie na poziomie komórkowym.

Urządzenie SD501 wytwarza 7 rodzajów wody, o pH od 2,5 do 11,5 do różnych zastosowań:

  • woda KangenpH 8.5 do 9,5 – na bieżąco neutralizuje wolne rodniki, przywraca właściwe pH organizmu w ciągu kilku tygodni, oczyszcza jelito grube, poprawia ogólną kondycję. Picie wody Kangen jest szczególnie polecane przez lekarzy w następujących chorobach: nowotwory, nadciśnienie, miażdżyca, podwyższony cholesterol, cukrzyca, wrzody żołądka i dwunastnicy, refluks, stany zapalne jelit, wzdęcia, zaparcia, dna moczanowa, mocznica, kamica, osteoporoza, choroby skóry, oczu (np. zaćma), poranne mdłości u kobiet w ciąży, choroby zakaźne, alergie. Należy ją spożywać w ilości 30-40 ml dziennie na 1 kg wagi – nie później jednak niż pół godziny przed jedzeniem i godzinę po posiłku, gdyż neutralizuje kwasy żołądkowe.
  • woda neutralnapH 7 – doskonała do popijania lekarstw oraz przygotowywania żywności dla niemowląt.
  • woda pięknościpH 5,5 – sprawdza się świetnie jako tonik do skóry, płyn po goleniu i do płukania włosów, świetnie myje powierzchnie szklane.
  • woda silnie alkaliczna Kangen strongpH 11,5 – zmniejsza obrzęki, szybko redukuje stany zapalne – należy robić z niej okłady po 15 minut (np. przy artretyzmie). Z mięsa, warzyw i owoców wypłukuje konserwanty, środki ochrony roślin. W efekcie uzyskujemy żywność prawie ekologiczną. Doskonale służy do zachowania czystości w kuchni (deski do krojenia , zmywanie naczyń) i łazience (wanny, umywalki) usuwa też plamy np. z kawy, oleju.
  • woda silny kwaspH 2,5 – ma zdolność niszczenia bakterii, wirusów, grzybów.

Badania naukowe wykazały, że niszczy gronkowca złocistego odpornego na leczenie antybiotykami. Jest doskonała w przypadku egzemy, stopy cukrzycowej, przewlekłego owrzodzenia podudzi, trudno gojących się ran, łuszczycy, trądziku młodzieńczego i różowatego, stopy atlety, grzybicy stóp i paznokci, oparzeń, ugryzień owadów, wysypki i przesuszonej skóry. Można jej używać do dezynfekcji ran, zadrapań, tamowania krwawienia, odkażania warzyw i owoców, dezynfekcji blatów kuchennych, lodówek, toalet.

Jak widać zastosowanie jonizatora SD501 jest wszechstronne. Pozwala ograniczyć użycie środków chemicznych w domu, poprawia zdrowie i zmniejsza wydatki.

Firma Enagic – światowy lider w tej branży – produkuje urządzenia do jonizacji wody od 40 lat, i to wyłącznie we własnej fabryce, co zapewnia ich najwyższą jakość i niezawodność. W Japonii doceniono SD501, stosując je w ponad 100 szpitalach, domach opieki społecznej, szkołach, w ok. 3.000 restauracji oraz  wielu domach prywatnych.

20% ludności Japonii pije wodę alkaliczną zjonizowaną, co przekłada się na pierwsze miejsce w długowieczności społeczeństwa (Polska jest dopiero na 56 miejscu).

W dodatku woda Kangen wspaniale smakuje. Kto jej popróbował, nie będzie chciał pić innej.

Jonizator SD501 jest bardzo prosty w obsłudze. 7 płyt tytanowych pokrytych grubo platyną zapewnia powierzchnię ok. 3000 cm² przepływu prądu, co umożliwia ciągły pobór wody w ilości 7 litrów na minutę. Opatentowany system samoczyszczący i proste odkamienianie co 2 tygodnie, 5 lat gwarancji i 20 lat użytkowania czyni SD501 najekonomiczniejszym urządzeniem mimo wysokiej ceny. Instalacja na blacie kuchennym obok zlewu sprawia, że źródło zdrowia mamy w zasięgu ręki.

Henryk Wietrzyński

Więcej na www.aro.kangenzdrowie.pl
kom. 888 010 100
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W sprzedaży



Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce prywatności.