Acidofilna Witamina C jest wytwarzana w procesie fermentacji 19 bakterii probiotycznych, składających się na naturalny bukiet Lactobacterium mazuni „Karine” Str.2.
- Jedyna na świecie witamina C wnoszona do organizmu przez bakterie probiotyczne, które przyklejając się do ścian jelita, przekazują niesione substancje prosto do krwioobiegu.
- Witamina C w formie mleczanowej – najlepiej przyswajalnej przez organizm ludzki.
- Zawiera metabolity witaminy C, odpowiedzialne za wysokie jej wchłanianie i przyswajanie, łatwe przenikanie przez barierę krew-mózg oraz długi czas utrzymywania się we krwi na wysokim poziomie.
- Czysty skład! Bez dwutlenku tytanu, stearynianu magnezu, maltodekstryny czy innych zbędnych i szkodliwych dodatków (suplement diety).
Acidofilna Witamina C jest wytwarzana w procesie fermentacji 19 bakterii probiotycznych, składających się na naturalny bukiet Lactobacterium mazuni „Karine” Str.2.
W efekcie powstaje kompilacja askorbinianu wapnia oraz metabolitów witaminy C i metabolitów funkcjonalnych probiotyków. W trakcie fermentacji, wszystkie substancje przedostają się do błony cytoplazmatycznej bakterii probiotycznych, w związku z czym są łatwo przenoszone do organizmu człowieka.
Probiotyki NARUM
można nabyć w firmowym
sklepie Nieznanego Świata
www.nieznany.pl
tel. (22) 827 93 49
Zawartość metabolitów witaminy C, przede wszystkim dehydroaskorbinianu wapnia, nadaje Acidofilnej Witaminie C unikatowych właściwości, m. in. podnoszą biodostępność wprowadzanych substancji, umożliwiają swobodne przenikanie witaminy C przez barierę krew-mózg oraz wydłużają czas jej utrzymywania się we krwi na wysokim poziomie.
- metabolity – związki chemiczne powstające w organizmach żywych w wyniku przemiany materii; są substratami i produktami różnego rodzaju reakcji. W przypadku witaminy C, podczas jej fermentacji, powstaje m.in dehydroaskorbinian wapnia, dzięki któremu jest ona w stanie z łatwością przeniknąć przez barierę krew-mózg.
- biodostępność – odnosi się głównie do witamin i składników mineralnych a jest miarą tego, w jakim stopniu substancje te są wchłaniane oraz wykorzystywane przez organizm. Na biodostępność wpływ mają zarówno czynniki egzogenne (zewnętrzne), związane z dostarczanym pokarmem, m.in. forma przyjmowanego składnika diety, stopień jego utleniania, rozpuszczalność, ilość oraz obecność innych substancji, które ułatwiają lub utrudniają wchłanianie; jak i endogenne (wewnętrzne), związane z funkcjonowaniem naszego organizmu, przede wszystkim wiek, płeć, uwarunkowania genetyczne, choroby np. nerek, niedoczynność tarczycy lub zaburzenia układu trawiennego, takie jak nieprawidłowa flora bakteryjna czy zaburzenia wchłaniania.